To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki.
Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem.
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie.
Tylko przygotowani przetrwają!
Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie.
Toolbook zawiera:
* przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej)
* prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie)
* techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki
* filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
* sól, linijkę calową i centymetrową