projekt-9788381036535

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 2

Kod produktu: projekt-kKuchniaSurvivalowaCzęść2_20
Kod kreskowy: projekt-9788381036535
Wydawnictwo:Wydawnictwo Pascal
Typ oprawy:miękka
Liczba stron:160
ISBN:978-83-8103-653-5
Premiera:2023-01-01
Rok wydania:2020
Wybierz:
Już od:
Cena:
31,50PLN
Ilość: szt.

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.

W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki.

Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem.

Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie.

Tylko przygotowani przetrwają!

Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie.

Toolbook zawiera:

* przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej)

* prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie)

* techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki

* filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR

* sól, linijkę calową i centymetrową















Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Przechodzę dalej” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.












.
Przechodzę dalej