projekt-9788376427058

Ziarno

Kod produktu: projekt-kZiarno16
Kod kreskowy: projekt-9788376427058
Wydawnictwo:Wydawnictwo Pascal
Typ oprawy:twarda
Liczba stron:232
ISBN:978-83-7642-705-8
Premiera:2016-05-18
Rok wydania:2016
Wybierz:
Już od:
Cena:
34,90PLN
Ilość: szt.

 

kasza jaglana i proso • siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies

pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa

 

Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki,

połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży.

Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia.

Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty.

Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami.

 

100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów.

Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie.

 

***

Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś,

co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods,

ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach.

Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków.

Eliza Mórawska, autorka książek i bloga White Plate

 

W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają swoje nowe oblicze i dają początek

pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom,

które samym swym widokiem rozbudzają apetyt.

Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats

 

Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka aż kipi od ciekawych pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie.

Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga Pieprz czy Wanilia

 

Dominika Wójciak – zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef.

Autorka bloga Kulinarne Bezdroża oraz książek Warzywo i Kulinarne opowieści.

Felietonistka miesięcznika „Pani”. Uwielbia łączyć gotowanie z dalekimi podróżami.

Jej zdolności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay.

 

 

 

 

 















Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Przechodzę dalej” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.












.
Przechodzę dalej