Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morzaWenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morzaWenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morzaWenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morzaWenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morzaWenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morzaWenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morzaprojekt-9788383172927
Nowość

Wenecja. Przepisy i wspomnienia z krainy gondoli, prosecco i owoców morza

Kod produktu: projekt-kWenecja24
Kod kreskowy: projekt-9788383172927
Wydawnictwo:Wydawnictwo Pascal
Typ oprawy:twarda
Liczba stron:288
Tłumacz:Anna Gurgul
ISBN:978-83-8317-292-7
Premiera:2024-10-23
Rok wydania:2024
Wybierz:
Już od:
Cena:
99,99PLN
Ilość: szt.

Zauważyłam, że wspaniałomyślność wenecjan ma swoje granice. Z przyjemnością wskażą drogę, ale przepisem już nie tak chętnie się podzielą. Nie mieli problemu z wytłumaczeniem jakiemuś turyście, jak dostać się do czternastego mostu, ale nie chcieli nawet słyszeć pytania o to, czy do małży używają czarnego, czy białego pieprzu. A ja chciałam znać szczegóły...

Tessa Kiros

 

Wenecja to włoskie królestwo soli oraz pereł, prosecco oraz syren, bigoli oraz polenty. Tessa przemierza miasto, chłonie jego atmosferę, a z dala od obleganych przez turystów lokali znajduje autentyczne weneckie jedzenie.

Rybne carpaccio z różowym pieprzem, spaghetti z karczochami i krewetkami, lasagne z owocami morza, kurczak w pomidorach, gotowane jabłka z amaretti – przepisy prosto z kuchni wenecjan. Prawdziwe, nieraz pilnie strzeżone, są jednym ze skarbów tego miasta. Z pomocą siostry swojego męża (w połowie wenecjanki), Tessa uchyla w tej książce rąbka tajemnicy.

Podobne do















Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Przechodzę dalej” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.












.
Przechodzę dalej