Piotrek, warzywny ogród i kuchnia? TRIO doskonałe. Smakuję każdą stronę i zaczynam mieć dylemat, jak podzielić czas między kuchenny blatem a ogródek. Piotrze, dziękuję za prostotę, za radość z tego, co można stworzyć tak blisko. Dziękuję za smak i za zdrowe podejście.
Maja Popielarska, „Nowa Maja w ogrodzie”
Kontakt z ziemią, satysfakcja z zebranych plonów, życie według pór roku. Karmienie rodziny i tworzenie potraw z wyhodowanych przez siebie warzyw i owoców – i to gdzie? – w centrum miasta, w domu! Książka Piotra Kucharskiego to pozycja, którą polecam całym sercem. To nie tylko kompendium wiedzy za zakresu przydomowych upraw, a przede wszystkim wyraz życiowej filozofii, którą podziwiam. Czas rozpocząć ogródkową rewolucję!
Aleksander Baron, szef kuchni Solec44, autor książki Kiszonki i fermentacje
Miejskim farmerem może być każdy z nas! Wystarczy kawałek ziemi, taras, balkon czy nawet parapet, do tego nieco chęci, zaangażowania i… serca! Bo ogrodnictwo to nie tylko bezcelowe grzebanie w ziemi, ale prawdziwa pasja, sposób na relaks i spędzanie czasu z rodziną.
Piotr Kucharski, kucharz i piekarz znany z gotowania w „Dzień Dobry TVN”, rolnik z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania, uczy kreatywnego gotowania, zgodnego z porami roku, pokazuje jak konserwować zbiory i ich nie marnować, zdradza swoje triki przydatne w uprawie roślin, ale przede wszystkim dzieli się z nami swoją ogrodniczą pasją i jej plonami w postaci smakowitych przepisów.
Spróbuj jednego z 95 przepisów na sezonowe dania, przygotowane z własnych plonów!