Coraz częściej rozumiemy, że nasze ciało jest sejsmografem, który precyzyjnie reaguje na to, co zjadamy. W poszukiwaniu dobrej, zdrowej diety napotykamy całą masę różnorakich propozycji i łatwo się w tym gąszczu pogubić. Dlatego z przyjemnością polecamy książkę Agnieszki Pająk, która wręczy Państwu klucz do skomponowania własnej, osobistej, najbardziej odpowiedniej diety opierającej się na metabolicznym IQ.
Barbara i Jerzy Stuhrowie
Jedzenie to piękna sprawa. Jemy oczami albo jemy z głową. Absolutnie jestem za tym drugim wariantem, bo to lepsze, zdrowsze i na topie. A Wy? Książka Agnieszki podpowie, jak jeść, żeby nasze życie stało się bardziej smakowite, atrakcyjniejsze, a co najważniejsze – zdrowsze. Bez żadnych skrupułów polecam!
Andrzej Polan, szef kuchni (Dzień dobry TVN)
Poznaj swoje metaboliczne IQ i zacznij odżywiać się mądrze!
Narzekasz na brak energii i nieustanne zmęczenie?
Łatwo się złościsz i odczuwasz niepokój?
Nie możesz pozbyć się powracających migren i alergii?
Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś „tak”, przyczyna może tkwić w niewłaściwym odżywianiu. Każdy z nas ma genetycznie zaprogramowaną skłonność do tolerancji niektórych grup jedzenia. Stąd biorą się trzy podstawowe typy metabolizmu: węglowodanowy, mieszany i białkowy.
Czy wiesz, który jest zakodowany w twoim ciele?
Agnieszka Pająk proponuje autorski program diety zgodnej z predyspozycjami metabolicznymi organizmu. Dzięki odpowiedniemu odżywianiu poprawisz wydajność i koncentrację, wzmocnisz odporność, zwiększysz poziom energii, a nawet… zmienisz jakość swoich relacji z innymi ludźmi!
Metrykę dostajemy w prezencie urodzinowym, nad wiekiem biologicznym pracujemy całe życie.