Czym jest kuchnia jednogarnkowa? Jednogarnkowe danie to uniwersalny, prosty, codzienny posiłek, który możesz swobodnie przekształcać w zależności od własnych chęci i potrzeb. W wersji wege to na przykład roślinny gulasz lub sycąca zupa, które przygotujesz z tego, co akurat masz w lodówce. Może to być bazowa owsianka czy kluski, których charakter odmienią słodkie lub wytrawne dodatki; słodkości z kilku składników i przekąski gotowe w kilkanaście minut, gdy tylko najdzie cię na nie ochota.
Sekretami swojej wegetariańskiej kuchni jednogarnkowej dzieli się z nami Dominika Wójciak w książce "Jednogarnkowa JARZYNOVA".
Książka dostępna jest w księgarniach stacjonarnych i internetowych, teraz również na empik.com - Jednogarnkowa JARZYNOVA
W środku znajdziesz przepisy na szybkie jednogarnkowe potrawy na każdą porę roku i dnia, w pełni wegetariańskie i oparte na sezonowych składnikach. Książka zawiera dania inspirowane zarówno kuchnią polską i europejską, jak i tradycjami kulinarnymi z różnych stron świata, a także wskazówki, jak łączyć smaki oraz jak dostosowywać bazowe przepisy do własnych preferencji i zawartości spiżarni.
Autorka zamieściła w niej również informacje, jak przechowywać i odgrzewać każdą z potraw, by jak najdłużej cieszyć się jej świeżością oraz dokładne instrukcje i praktyczne porady kuchenne, dzięki którym nauczysz się gotować prosto, przyjemnie i z pomysłem.
By stworzyć wyjątkowe danie, wystarczy tylko parę umiejętnie połączonych produktów, jeden garnek lub patelnia oraz odrobina wolnego czasu.
Zobacz inne książki autorki: Dominika Wójciak - książki kulinarne