projekt-9788381033206

Jak zrobić ser w domu

Kod produktu: projekt-kJakZrobićSer18
Kod kreskowy: projekt-9788381033206
Wydawnictwo:Wydawnictwo Pascal
Typ oprawy:twarda
Liczba stron:256
ISBN:978-83-8103-320-6
Premiera:2018-10-31
Rok wydania:2018
Wybierz:

Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich zarówno osoby chcące produkować sery profesjonalnie, jak i amatorzy-entuzjaści, miejscy weekendowi serowarzy.

Ewa Wagner, redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”

 

Poradnik domowego serowarstwa

Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki.

A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją!

 

Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone).

 

Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz się, jak zrobić panir czy mozzarellę, rozkoszuj się smakiem ricotty czy szampana z serwatki.

 

Zrób sobie ser i zobacz, jakie to łatwe!

Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Przechodzę dalej” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Przechodzę dalej