projekt-9788381037167

Jadalne kwiaty. Wydanie rozszerzone

Kod produktu: projekt-kJadalneKwiaty21
Kod kreskowy: projekt-9788381037167
Wydawnictwo:Wydawnictwo Pascal
Typ oprawy:twarda
Liczba stron:360
ISBN:978-83-8103-716-7
Premiera:2021-04-14
Rok wydania:2021
Wybierz:

Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować!

Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle”

 

Rozszerzone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki!

Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować!

Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.

 

Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!

Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!

Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!

Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.

 

Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.

 

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.