9788381034005

Floryda i Miami [Pascal Lajt]

Kod produktu: lFlorydaIMiami19ITAKA
Kod kreskowy: 9788381034005
Wydawnictwo:Wydawnictwo Pascal
Typ oprawy:miękka
Liczba stron:156
ISBN:978-83-8103-400-5
Premiera:2019-04-10
Rok wydania:2019

Plaże: Key West i South Beach

Parki tematyczne – zabawa dla każdego

The Key Lime Festival

 

 

Kubańska kanapka czy margarita?

Gdzie kupić uszy Myszki Miki?

Co łączy Ernesta Hemingwaya i Sylwestra Stallone’a?

Kiedy można zjeść lunch z astronautą?

 

Floryda, czyli nowe spojrzenie na najbardziej słoneczny stan USA.

Po wyjeździe z Pascalem będziesz wracał wspomnieniami do Miami.

 

 

Floryda to słoneczne, piaszczyste plaże, surferzy ślizgający się na falach, tropikalna przyroda, ogromne parki rozrywki, fascynująca technika kosmiczna i wyścigi samochodowe. Zimą można tu uciec od mrozów, by wygrzać się w słońcu i delektować słynnym deserem Key Lime Pie. Różnorodność etnicznych kuchni, świeże ryby oraz dojrzewające w słońcu tropikalne owoce inspirują szefów kuchni, którzy przyjeżdżają do Sunshine State z całego świata, aby tworzyć niepowtarzalne kulinarne majstersztyki. Czyż można znaleźć wspanialsze miejsce, by spełnić marzenie o cudownej podróży, oderwać się od codzienności i zabawić? Kto był na Florydzie, ten już zna odpowiedź.

Teresa Stachowiak, autorka przewodnika

Plaże: Key West i South Beach

Parki tematyczne – zabawa dla każdego

The Key Lime Festival

 

 

Kubańska kanapka czy margarita?

Gdzie kupić uszy Myszki Miki?

Co łączy Ernesta Hemingwaya i Sylwestra Stallone’a?

Kiedy można zjeść lunch z astronautą?

 

Floryda, czyli nowe spojrzenie na najbardziej słoneczny stan USA.

Po wyjeździe z Pascalem będziesz wracał wspomnieniami do Miami.

 

 

Floryda to słoneczne, piaszczyste plaże, surferzy ślizgający się na falach, tropikalna przyroda, ogromne parki rozrywki, fascynująca technika kosmiczna i wyścigi samochodowe. Zimą można tu uciec od mrozów, by wygrzać się w słońcu i delektować słynnym deserem Key Lime Pie. Różnorodność etnicznych kuchni, świeże ryby oraz dojrzewające w słońcu tropikalne owoce inspirują szefów kuchni, którzy przyjeżdżają do Sunshine State z całego świata, aby tworzyć niepowtarzalne kulinarne majstersztyki. Czyż można znaleźć wspanialsze miejsce, by spełnić marzenie o cudownej podróży, oderwać się od codzienności i zabawić? Kto był na Florydzie, ten już zna odpowiedź.

Teresa Stachowiak, autorka przewodnika

Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Przechodzę dalej” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Przechodzę dalej