Oficjalna premiera książki "W mojej tajskiej kuchni"



13 października miała miejsce oficjalna premiera książki Darii ŁadochyW mojej tajskiej kuchni”.

Imprezę zorganizowaliśmy w oddającym tajski klimat miejscu. To… MIEJSCE unoszące się na wodzie w Porcie Czerniakowskim. Jedyne takie! Przystawki przygotowała Masala Skład Bananów wraz z kucharzem Marcinem Molikiem. Smakowaliśmy m.in. satay’e z kurczaka i z wieprzowiny, spring-rollsy, sałatę Som Tam czy kalmary w cieście. Półwytrawne wina od Jacob's Creek uświetniły oglądanie pokazu live-cooking prowadzonego przez Autorkę. Historii z tajskich restauracji i ulic nie było końca. Imprezę prowadził Jakub Porada, dziennikarz ale i podróżnik, który z Darią od razu złapali wspólny język, bo przecież podróżowanie łączy! Przygotowane curry z ananasem i orzechami nerkowca, zupa Tom Yum, sałatka z mango i krewetkami, a na deser banany w mleku kokosowym smakowały wyśmienicie! W tle słychać było tajską muzykę, a z telewizora leciały filmy Darii, które kręcone były na ulicach Bangkoku i Chiang Mai.

Książka ta zachwyciła niejedną osobę, a dzięki temu tajskie jedzenie coraz częściej będzie pojawiać się na naszych stołach!

Link do fotorelacji: on.fb.me/1jKUgsp
Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |