Warsztaty kulinarne "Jaglany detoks" z Markiem Zarembą - relacja



Kasza jaglana
– niekwestionowana królowa zdrowia. Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. Postanowiliśmy zaprosić dziennikarzy ze znanych polskich mediów, by wspólnie z naszym Autorem przygotować kilka zdrowych potraw, w których bazą czy dodatkiem, będzie oczywiście wspomniana kasza!

Warsztaty zorganizowaliśmy w Akademii Dobrego Smaku Miele, gdzie wraz z kilkunastoosobową grupą dziennikarzy przygotowaliśmy m.in.:

  • hummus jaglany z pieczonego buraka z chipsami z jarmużu
  • carpaccio z cukinii z kaszą jaglaną i sosem pietruszkowym
  • gulasz a la curry z pieczoną dynią, jarmużem i cieciorką

Oprócz samego gotowania, dowiedzieliśmy się dużo o właściwościach kaszy jaglanej oraz o świadomym dbaniu o własne zdrowie poprzez jedzenie żywności, która ma działać pozytywnie, a nie szkodzić.

Dziękujemy za obecność i do zobaczenia!

Pełną relację znajdziecie tu: http://on.fb.me/1QCzapZ
Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |