Warzywniak. Zapomniane smaki

Warzywniak. Zapomniane smaki
Warzywniak. Zapomniane smaki
Warzywniak. Zapomniane smaki
Premiera:2017-02-01
ISBN:978-83-7642-898-7
Liczba stron:208
Format:200x260mm
Typ oprawy:twarda-szyta
Cena:49.90PLN
Dostępność:duża

Warzywniak. Zapomniane smaki

Zapomniane smaki

Niezapomniane wrażenia

 

Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki… Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji.

 

Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone.

 

Tomasz Purol odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!

Klienci kupili również:

Jaglany detoks BestsellerPromocja

Bestsellery w tej kategorii

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |