Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone

9788381038065
9788381038065
Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone
Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone
Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone
Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone
Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone
Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone
Premiera:2022-06-15
ISBN:978-83-8103-806-5
Liczba stron:352
Format:163x235mm
Typ oprawy:twarda
Tagi:kulinaria
Rok Wydania:2022
Cena:69.90PLN
Dostępność:duża

Smakowite drzewa. Wydanie rozszerzone

Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak dotąd ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk oraz nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie!

Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych (Jednogarnkowa jarzynova, Sezonowe warzywo, Ziarno)

 

Autorka Skarbów ogrodu, Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów po raz kolejny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem proponuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew.

Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj sosnowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz swoich gości oryginalnymi daniami prosto z lasu.

 

Najlepsza książka kulinarna 2018 roku według Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej (AIG PRIX)!

 

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Skarby ogrodu, Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty i Różane przepisy. Prowadzi bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Pochodzi z Krakowa, doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

Bestsellery w tej kategorii

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |