Sezonowe warzywo

Sezonowe warzywo
Sezonowe warzywo
Sezonowe warzywo
Sezonowe warzywo
9788376429632
Premiera:2017-03-15
ISBN:978-83-7642-963-2
Liczba stron:256
Format:200x260mm
Typ oprawy:twarda-termonić
Cena:64.90PLN
Dostępność:duża

Sezonowe warzywo


szparagi • pomidor • brukselka • bakłażan • papryka • pietruszka • cebula

fasolka szparagowa • ogórek

 

Sezonowe warzywo to kolejna porcja przepisów na dania, których głównymi bohaterami są jarzyny. Upiecz cytrynowe szparagi, ugotuj najlepszą pomidorówkę, zamarynuj cebulę. Usmaż pietruszkowe placki i sprawdź, jak smakuje brukselka z kozim twarożkiem. Prosto, oryginalnie, obłędnie smacznie.

 

100 przepisów na potrawy bezmięsne • wersje wegańskie i bez glutenu

 

 

Dość gardzenia warzywami, bezlitosnego wyciągania ich na brzeg talerza, wyławiania z zupy. Grillowane dymki, spaghetti z ogórkiem, wędzone brownie z bakłażanem i ciasto pietruszkowe Dominiki Wójciak przekonają nawet roślinosceptyków do zakupów w najbliższym warzywniaku.

Basia Starecka, autorka bloga Nakarmiona Starecka,

zastępczyni redaktor naczelnej KUKBUK-a

 

Gotowanie nie musi być pracochłonne ani skomplikowane. Zwłaszcza gdy do dyspozycji masz świeże warzywa. Dominika wie, jak przyrządzić jarzyny, by nabrały wdzięku i zaciekawiły podniebienie. Grillowana fasolka szparagowa z kopytkami, słodka marchewka zestawiona z egzotycznymi wodorostami, chłodnik z małosolnych ogórków z awokado – to zaledwie kilka prostych pomysłów, które aż się proszą, żeby je wypróbować.

Małgosia Minta, dziennikarka, autorka książek kulinarnych i bloga Minta Eats

Klienci kupili również:

Bestsellery w tej kategorii

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |