Przewodnik kulinarny. Hiszpania [Przewodniki kulinarne]

9788373049512
ISBN:978-83-7304-951-2

Przewodnik kulinarny. Hiszpania [Przewodniki kulinarne]


Hiszpania to feeria smaków i zapachów, różnorodność serów, wędlin i pieczywa produkowanych w tradycyjny sposób. W kraju słynnego gazpacho i sangrii z czułością uprawia się wino, a ryby i owoce morza uznaje się za nieodzowny element kuchni. Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na hiszpańskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach. W książce szczegółowo opisano mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań, a wszystkie zilustrowano wspaniałymi zdjęciami.

Przepiórki w szynce serrano
(porcja dla 4 osób
)

Składniki:
8 przepiórek
8 kromek bagietki
8 plastrów solonej słoniny
8 plastrów szynki serrano
4 gałązki rozmarynu
2 łyżki masła
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Ptaki dokładnie oczyścić. Kromki bagietki pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, posypać solą i pieprzem. Przepiórki nadziać grzankami, owinąć słoniną, spiąć rozmarynem i opiec w piekarniku w 180C przez około 5 minut. Usunąć rozmaryn, zawinąć w szynkę i dopiec przez około 15–20 minut w 160C.


Podyskutuj o przewodniku na forum >>>

Bestsellery w tej kategorii

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |