„Minimalist Baker. Prosto, smacznie, wegańsko” już w księgarniach!

Dana wraz z mężem założyli bloga www.minimalistbaker.com w 2012. Wielkie serce, talent i przede wszystkim kulinarna pasja pokazały, że gotować można szybko, pysznie i… zdrowo!
Dana profile

Od początku, stroną kreatywną i kulinarną zajmowuje się Dana – wymyśla przepisy, gotuje, robi zdjęcia i pisze o smacznych odkryciach. Natomiast John zajmuje się tą techniczną stroną – projektuje, koduje i rozwija stronę. Mieszkają w Portland w stanie Oregon, gdzie zachwycają się kawą, winami i innymi smakami. Uwielbiają podróże.

I to właśnie one cały czas kształtują ich oraz przepisy, które znaleźć można na blogu i w książce!


Spróbuj wegańskiego śniadaniowego burrito, dyniowo-owsiany chlebek z czekoladą, serową zupę piwną, hummus z pieczoną papryką i harissą, pozole verde z białą fasolą czy tajskie burgery z orzeszkami ziemnymi!

 

Książkę polecają:

Najpierw były proste przepisy na blogu. Potem do receptur dołączały coraz piękniejsze zdjęcia. Aż wreszcie ukazała się książka, która podbiła serca ludzi na całym wiecie. Każde danie zaostrza apetyt, a co najlepsze – wszystkie te potrawy są wegańskie, bezglutenowe i dziecinnie proste do przygotowania.

Marta Dymek, autorka książki i bloga Jadłonomia

 

Świetna książka, nowoczesne przepisy, a na dodatek autorzy z serca kulinarnej rewolucji, czyli Portland. Nie jedliście jeszcze wegańskiego popcornu lub hipisowskich płatków śniadaniowych? Dzięki Minimalist Baker nie tylko je zjecie, ale i zrobicie sami.

Monika Brzywczy, redaktor naczelna magazynu „Usta

 

To książka dla wszystkich, którzy kochają jeść aromatyczne dania, bez względu na dietę czy kulinarne przyzwyczajenia. Myślisz, że kuchnia roślinna ogranicza się do miski zielonej sałaty? Koniecznie chwyć po tę książkę – burczenie w brzuchu gwarantowane nawet u mięsożercy. Buritto, curry i burgery, na których widok trudno nie zgłodnieć.

Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych „Warzywo” i „Ziarno

 

„Przystępna, pełna ciekawych przepisów książka dla głodnych kucharzy, który w swojej lodówce nie mają już jajek ani śmietany.”

Joy Wilson, autorka bloga Joy The Baker i książki kulinarnej

 

Patroni medialni: Slowly Veggie, Magazyn Usta i Kuchnia+.

 

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |