Slow travel: Wrocław

wszystkie_okladki
Poznajcie nasze przewodniki ‘slow travel’!

To nasza nowa seria dla ludzi, którzy wolny czas lubią spędzać… w mieście! . Znajdziesz tu wszystko to, co najważniejsze w nowoczesnej tkance miejskiej: trasy spacerowe, rowerowe, street art, gry miejskie, bary dla wegan i wegetarian, klubokawiarnie, DIY, imprezy i festiwale.

Autorami są:

Szymon Maraszewski - pochodzi z Kielc, ale na studia przyjechał do Wrocławia i zakochał się w tym mieście tak, że już tu został! Jest przewodnikiem miejskim po Wrocławiu, ale i górskim (po Sudetach). Oprowadza turystów z całego świata.
 
Piotr Kucharski - piekarz od trzech pokoleń, kucharz znany z Dzień Dobry TVN, rolnik z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania. Uczy kreatywnego gotowania zgodnie z porami roku. Autor książek kulinarnych.
 
W przewodniku znalazły się rozdziały takie jak:
• Alfabet miasta
• Wrocław w dzień: okolice rynku
• Dzielnica uniwersytecka
• Ostrów Tumski
• Dzielnica Czterech Świątyń i stara fosa
• Trasa "alternatywna": szlakiem street artu
• Plac Grunwaldzki i Biskupin
• Wrocław na talerzu
• Wrocław kulturalnie
• Wrocław aktywnie
• Wrocław nocą
 
Warszawę rekomendują znani i lubiani:

„Wrocław to miasto, które z wdziękiem pozuje wszystkim fotografom. Nie ulega modnym tendencjom, nie pudruje na pokaz nosa - bo właśnie z charakternymi mankamentami najbardziej mu do twarzy. Taki z niego trochę Ryan Gosling wśród miast – z wyglądu niepozorny amant, od czasu do czasu lubi sobie zaszaleć za rogiem. I niech nie zwiedzie Cię jego spokojna aura – na jednym z dachów powojennych kamienic, przy akompaniamencie budzącego się poranka, przeżyjesz z nim najlepsze chwile życia.”

Magdalena Kostyszyn, autorka bloga Venilakostis.com

"Wrocław czaruje od pierwszego spojrzenia, po czym zaczynamy szukać czegoś do przekąszenia. Wybór jest niesamowity, od Konceptu Stu Mostów, gdzie znajdziemy pieczołowicie przygotowane polskie produkty, również podane nam na talerzu, po Stół na Szwedzkiej, gdzie dostaniemy dokładnie to co lubimy, gdyż szef kuchni konsultuje się przed gotowaniem z każdym klientem, czy Hala Targowa z pysznymi jabłkami, truskawkami i unikalnym wnętrzem. Jeśli lubicie jeść, jesteście w dobrym mieście."

Marta Greber, autorka bloga What Should I Eat For Breakfast Today

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |