Minimalist baker. Prosto, smacznie, wegańsko

Minimalist baker. Prosto, smacznie, wegańsko
Minimalist baker. Prosto, smacznie, wegańsko
Minimalist baker. Prosto, smacznie, wegańsko
9788376428376
Premiera:2016-09-14
ISBN:978-83-7642-837-6
Tłumacz:Maria Anna Borzobohata-Sawicka
Tytuł oryginalny:Minimalist Baker's Everyday Cooking: 101 Entirely Plant-based, Mostly Gluten-Free, Easy and Delicious Recipes
Liczba stron:304
Format:200x260mm
Typ oprawy:twarda
Tagi:przepisy, kulinaria, weganie, wegetarianie, dieta, lifestyle
Rok Wydania:2016

Minimalist baker. Prosto, smacznie, wegańsko

Najpierw były proste przepisy na blogu. Potem do receptur dołączały coraz piękniejsze zdjęcia. Aż wreszcie ukazała się książka, która podbiła serca ludzi na całym świecie. Każde danie zaostrza apetyt, a co najlepsze – wszystkie te potrawy są wegańskie, bezglutenowe i dziecinnie proste do przygotowania.

Marta Dymek, autorka książki i bloga Jadłonomia

 

 

Notka:

 

JEDEN GARNEK

MNIEJ NIŻ 10 SKŁADNIKÓW

KRÓCEJ NIŻ 30 MINUT

 

Kiedy w 2012 roku Dana Shultz założyła blog Minimalist Baker, nie przypuszczała nawet, że jej proste roślinne przepisy zachwycą ludzi na całym świecie. Wielkie serce, talent i przede wszystkim kulinarna pasja pokazały, że gotować można szybko, pysznie i… zdrowo!

 

Znajdziesz tu 101 prostych do przygotowania, smacznych i – co najważniejsze – minimalistycznych przepisów. Idealne na pyszne śniadanie, romantyczną kolację, piknikowy wypad poza miasto, szybki lunch w pracy czy rodzinny obiad. Urzekną nie tylko wegan, ale i tych, którzy kochają jeść, a nie mają zbyt wiele czasu.

 

 

 

Świetna książka, nowoczesne przepisy, a na dodatek autorzy z serca kulinarnej rewolucji, czyli Portland. Nie jedliście jeszcze wegańskiego popcornu lub hipisowskich płatków śniadaniowych? Dzięki Minimalist Baker nie tylko je zjecie, ale i zrobicie sami.

Monika Brzywczy, redaktor naczelna magazynu „Usta”

 

 

To książka dla wszystkich, którzy kochają jeść aromatyczne dania, bez względu na dietę czy kulinarne przyzwyczajenia. Myślisz, że kuchnia roślinna ogranicza się do miski zielonej sałaty? Koniecznie chwyć po tę książkę – burczenie w brzuchu gwarantowane nawet u mięsożercy. Buritto, curry i burgery, na których widok trudno nie zgłodnieć.

Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych „Warzywo” i „Ziarno”

Klienci kupili również:

Bestsellery w tej kategorii

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |