Kiszonki i fermentacje (oprawa miękka)

Kiszonki i fermentacje (oprawa miękka)
Kiszonki i fermentacje (oprawa miękka)
9788376429250
Premiera:1900-01-01
ISBN:978-83-7642-925-0
Liczba stron:240 str.
Format:163x242
Typ oprawy:miękka
Rok Wydania:2016

Kiszonki i fermentacje (oprawa miękka)

"Cytryny kiszone w wędzonej soli?

Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem?

Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej  zalewie?

Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem?

Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika!

 

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji – bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku – naturalnie, zdrowo i smacznie.

 

Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia." 2016-09-12 AOGROCKA TAG dieta 2016-04-04 AOGROCKA TAG kulinaria 2016-04-04 AOGROCKA TAG przepisy 2016-04-04 AOGROCKA TAG weganie 2016-04-12 AOGROCKA TAG wegetarianie 2016-04-12 AOGROCKA

Klienci kupili również:

Bestsellery w tej kategorii

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |