Kiszonki i fermentacje

Kiszonki i fermentacje
Kiszonki i fermentacje
Kiszonki i fermentacje
Premiera:2016-09-29
ISBN:978-83-7642-839-0
Liczba stron:240 str.
Format:200x260 mm
Typ oprawy:twarda szyto klejona
Typ Asortymentu:Książka
Cena promocyjna:48.68PLN
Stara cena:64.90PLN
Oszczędzasz 16.22PLN (25%)

Kiszonki i fermentacje


Cytryny kiszone w wędzonej soli?

Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem?

Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej  zalewie?

Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem?

Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika!

 

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji – bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku – naturalnie, zdrowo i smacznie.

 

Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.

Klienci kupili również:

Bestsellery w tej kategorii

Mapa strony Polityka prywatności Chcesz wyrazić swoją opinię? Napisz do nas | Masz problem?  Skontaktuj się                                                              |